MPC Sifatkan Tour of Thailand Pencapaian UCI Asia Tour Yang Luar Biasa

[Bangkok, 6 April 24] – Mengakhiri Jelajah Lelaki Piala Puteri Maha Chakri Sirindhorn Thailand 2024 dengan peringkat akhir hari ini, Malaysia Pro Cycling (MPC) dengan bangganya meraikan pencapaiannya yang luar biasa dalam perlumbaan jelajah UCI yang berprestij.

Pada peringkat ke-6 hari terakhir, pelumba MPC melalui Izzat Hilmi memperoleh tempat ke-2, dengan mempamerkan kemahiran dan keazaman yang luar biasa, dan mendapat gelaran Pelumba Terbaik ASEAN. Lebih membanggakan, Mohamad Izzat Hilmi Abdul Halil menyarung Jersi Hijau Raja Pecut.

“Syukur alhamdulillah. Tamat sudah perlumbaan Tour of Thailand 2024. Pertama sekali saya nak ucapkan terima kasih kepada teammate saya yang membantu dan juga kepada pasukan. Saya amat berbangga dengan pencapaian saya di Tour Thailand kali ini. Apa yang saya sasarkan tercapai iaitu cuba memegang ‘Green Jersey’ selaku Raja Pecut dengan bantuan rakan sepasukan dan di tambah lagi dengan tiga kali podium di tempat ke-3 di Peringkat 1, tempat kedua di Peringkat ke-2 dan di tempat yang kedua sekali lagi di peringkat yang terakhir.” berkongsi Izzat Hilmi.

Mengulas prestasi keseluruhan pasukan, Sayuti Zahit selaku pengurus pasukan MPC, menyatakan,

“Kami amat berbangga dengan prestasi pasukan kami sepanjang jelajah. Dengan kemenangan ketara pada peringkat sebelumnya dan tempat ke-2 Muhammad Syawal, untuk Pelumba Muda Terbaik, kami telah mempamerkan potensi kami dalam arena berbasikal yang kompetitif.

“Ini menandakan perlumbaan jelajah UCI pertama kami, dan kami sangat teruja dengan keputusan positif yang telah kami capai. Kami berharap untuk membina kejayaan ini dan terus mendorong penunggang basikal MTB – Road yang ditukar kami ke arah pencapaian yang lebih hebat,” tambah Sayuti.

Sayuti bagi pihak MPC juga mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin kepada semua peminat, penaja dan rakan media yang tidak berbelah bahagi dalam sokongan mereka sepanjang perjalanan.

Mengenai Malaysia Pro Cycling (MPC)

Malaysia Pro Cycling (MPC) adalah pasukan berbasikal profesional yang berdedikasi untuk kecemerlangan dan kejayaan dalam pertandingan antarabangsa. Dengan komitmen untuk memupuk bakat dan mempromosikan sukan berbasikal di Malaysia, MPC berhasrat untuk memberi inspirasi kepada generasi akan datang dan meningkatkan kehadiran negara di pentas global.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kongsi artikel ini:

Related